Försäljningsinformation

Villkor och information

Rättviks Hemslöjd har en butik som ligger på Torget i Rättvik.
Org.nr. 556401-8579

Torget Hemslöjdsstugan 795 30 Rättvik

E-post info@rattvikshemslojd.se

Telefon 0248-10086

Beställning

Beställningar kan göras via webbutiken, E-mail eller telefon. Pris anges i SEK (svenska kronor) inklusive moms.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar och slutsålda varor samt lagersaldofel. Vi förbehåller oss rätten att justera priserna.

Genom att slutföra ett köp hos oss ingår du ett avtal som intygar att du som kund är över 18 år, har läst och godkänner våra villkor samt att du åtar dig den skyldighet att följa dessa.

Betalning

Betalning i webbutiken görs via Klarna med deras betalningsalternativ.

Beställning via mail eller telefon betalas med Swish till nr. 123 456 62 87 eller till bankgiro 5758-2827 Beställningen skickas efter att betalningen har genomförts.

Beträffande Klarna betalning, se Klarnas villkor på denna länk.

Leverans

Beställningen skickas normalt inom 1 – 3 vardagar efter att betalningen har genomförts.

Leverans sker med Postnord. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Beställningen går också att hämta i butiken under våra öppettider.

Frakt

Fraktkostnaden för privatpersoner inom Sverige är 80SEK för en max vikt på 1kg. Vikt däröver enligt Postnords gällande prislista.

Produkter

Bilderna av de produkter som vi erbjuder i vår webbutik är endast avsedda för presentations ändamål. Vi har strävat efter att färgerna på bilderna ska överensstämma med den verkliga produkten. Dock skiljer sig bild och verklighet åt och därför kan produkten du får hem variera i nyans från de bilder som visas i webbutiken.

Ångerrätt

Ångrar du ditt köp har du som kund enligt lagstiftning 14 dagars ångerrätt från det att varan är mottagen.

Kontakta alltid oss inom dessa 14 dagar och ange ditt namn, adress, e-post, ordernummer och vilken/vilka varor du vill returnera. Vid utövande av ångerrätten står köparen för returfrakten.

Ångerrätten gäller inte vid varor som livsmedel eller varor där förseglingen har brutits av köparen.

Retur

Returnera varan i oförändrat skick inom de lagstiftade 14 dagarna till oss.

Ej returrätt på metervaror. Vid köp av metervaror godkänner du att det inte är ångerrätt på dessa varor.

Returer skickas som paket, väl emballerat, eventuell originalförpackning och hängande tags kvar på varan. Returfrakten betalas av köparen. Kontakta oss innan paketet postas.

Om varan är skadad eller i förändrat skick förbehåller vi oss rätten att göra avdrag/debitera motsvarande värdeminskning.

Returer som skickas mot postförskott/ efterkrav löses inte ut av oss. Returer skickas till:
Rättviks Slöjd AB
Torget Hemslöjdsstugan 795 30 Rättvik

Återbetalning

När vi har mottagit din retur sker återbetalningen via Klarna inom 14 dagar. Fraktkostnaden återbetalas ej.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket.

Reklamation

Vi kontrollerar att alla varor som lämnar oss är felfria innan de skickas till köparen.

Skulle det ändå vara någon defekt eller skada på varan ska köparen omedelbart meddela oss detta. Efter ett godkännande av oss returnerar du varan och vi står för fraktkostnaden.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentskyddslagstiftning.

Fraktskador meddelas snarast till oss för att vi ska kunna göra en reklamation mot leverantören. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden.

Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten. Vi tar inget ansvar av något som råder utanför företagets rådande. Vi tar heller inte ansvar om leverantören ändrat produkten utanför vår kontroll.

Personuppgifter

Din integritet är viktig för oss och vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med GDPR. Det innebär att din information är skyddad av gällande lag.

Genom din beställning hos oss godkänner du att vi använder och lagrar dina uppgifter som är relaterat till din order. Du ansvarar för att lämna dina korrekta person- och kontaktuppgifter.

Outlösta paket

Paket som inte löses ut inom den tid som anges i aviseringen och returneras till oss, förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift på 250SEK.

Immateriella rättigheter

Rättviks Slöjd AB och våra licensgivare äger samtliga immateriella rättigheter, varumärkesrätt och upphovsrätt som visas på vår webbplats. All användning av innehållet på vår webbplats så som bilder, texter eller annat material får inte användas, spridas, säljas, kopieras, reproduceras, publiceras eller på annat sätt utnyttjas kommersiellt.

Vi reserverar oss för tryck-och skrivfel.